Buro KleurKracht

Culineren én inspireren op z’n Syrisch

Tijdens deze Syriëlunch en verdiepingsdag geniet u van Syrische culinaire verrassingen, terwijl u verdiepende kennis opdoet over de culturele achtergrond van Syrische cliënten. We benaderen culturele kwesties vanuit het thema: visies op man-/vrouwverhoudingen. Vragen die aan de orde komen zijn: hoe kijken Syrische mannen en vrouwen aan tegen man-/vrouwverhoudingen en hoe kunt u hier als dienst- en hulpverlener het beste op inspelen? Deze inspirerende dag is bedoeld voor iedereen die vanuit zijn of haar werk direct contact heeft met Syriërs. Er zijn drie inhoudelijke sessies: een interactieve workshop, een sessie forumtheater en een dialoogsessie met Syrische deelnemers. De Syriëlunch en verdiepingsdag brengt u met originele methodieken in uitwisseling met Nederlandse en Syrische professionals, experts op het gebied van de Syrische cultuur en andere (Syrische) geïnteresseerden.

Informatieve workshop

In deze interactieve workshop verdiept u uw kennis over man-/vrouwverhoudingen in Syrië. U onderzoekt uw eigen houding en verwachtingen en ontdekt hoe deze uw relatie met Syrische cliënten onbewust kunnen beinvloeden. Er is uitgebreid aandacht voor de vraag hoe u als dienst- of hulpverlener het beste kunt omgaan met verschillende visies op man-/vrouwverhoudingen onder Syrische cliënten.

Forumtheater

Met forumtheater oefenen we aan de hand van scenes met situaties die u zult herkennen uit uw werkpraktijk. Ook nu is het thema: visies op man-/vrouwverhoudingen. Wat deze workshop zo leuk en leerzaam maakt is dat werksituaties daadwerkelijk worden uitgespeeld. De hoofdpersoon (iemand van Syrische afkomst) is in contact met een Nederlandse dienstverlener. Zij hebben elk andere gedachtens over man-/vrouwverhoudingen. U en de andere aanwezigen worden uitgenodigd om mee te denken met het personage. Wat wil de hoofdpersoon? Wat heeft hij of zij nodig? U krijgt de gelegenheid om ideeën aan te dragen en deze uit te proberen. Zo oefent u als het ware voor de werkelijkheid.

Dialoog met mensen van Syrische afkomst

In deze dialoogsessie gaat u in gesprek met mensen van Syrische afkomst over man-/vrouwverhoudingen en hoe u hier als hulp- of dienstverlener het beste mee om kunt gaan. Een dialoog is een gelijkwaardig gesprek tussen mensen. Het gaat niet om het vinden van de waarheid, maar om het onderzoeken van verschillende denkkaders. In een dialoog beweegt u zich out-of-the-box. U zult merken dat er verrassend veel begrip ontstaat en ruimte voor verfrissende ideeën en creatieve oplossingen.

Forumtheater Eritrese statushouders

Culinair genieten

De Syrische keuken heeft heel veel weg van de Turkse keuken. Ook vindt u er invloeden uit de Egyptische keuken. Tijdens het Syrië diner geniet u van originele Syrische gerechten, zoals fuul (een beslag dat gemaakt van bonen, citroen, komijn, olijfolie en rode linzen) en het typische Syrische Baba Ghanouj (gebakken aubergines bereid met citroensap en knoflook).

Programma

Start workshop: 11.00 – 12.00 uur
Syrisch gerecht 1: 12.00 uur
Forumtheater: 12.30 – 13.15 uur
Syrisch gerecht 2: 13.15 uur
Dialoog: 13.45 – 14.15 uur
Syrisch dessert: 14.15 – einde

Data, locatie en kosten

4 oktober 2017: Amsterdam
11 oktober 2017: Eindhoven
18 oktober 2017: Heerenveen
25 oktober 2017: Rotterdam

Tijd: 11.00 – 14.30 uur
€ 95,- p.p. (als particulier)
€ 145,- p.p. (namens bedrijf, overheidsinstantie of andere organisatie)

Syriëlunch als teamactiviteit?

Een Syriëlunch speciaal voor uw team behoort tot de mogelijkheden. Wilt u een specifiek thema behandelen (bijvoorbeeld Syrische statushouders begeleiden bij arbeidsparticipatie)? Dat kan, desgewenst ontwerpen wij workshops voor u op maat. Neemt u contact met ons op om te bespreken wat mogelijk is: Marjolijn Wannet, telefoonnummer 06 19411604, email: info@intercultureeldialoog.nl.

Cursus culturele oriëntatie voor Syrische cliënten

U kunt buro Kleurkracht inschakelen voor de vormgeving en uitvoering van cursussen culturele oriëntatie voor (o.a. Syrische) nieuwkomers. Wij hebben ruime kennis van de doelgroep en stemmen onze cursussen af op het referentiekader en leergewoontes van (Syrische) nieuwkomers. Ook voor de evaluatie van reeds ingezette methodieken en instrumenten kunt u bij ons terecht.

Aanmelden

Voor- en achternaam (verplicht)

E-mailadres (verplicht)

Bedrijfsnaam (verplicht)

Aantal deelnemers

Locatie en datum

Akkoord boekingsvoorwaarden (verplicht)
 Ja