Buro KleurKracht

Zicht op participatie

In oktober start Buro KleurKracht met een serie forumtheatersessies die bedoeld zijn om visies op participatie in kaart te brengen. We buigen ons over instrumenten en initiatieven die bedoeld zijn om participatie te bevorderen. Hierbij stellen we het perspectief van verschillende culturele groepen, zoals Syriërs en Eritreeërs, centraal. Hoe ervaren zijn de bestaande instrumenten en initiatieven die door Nederlandse gemeenten, instellingen en organisaties, worden ingezet? En wat kan er beter? De sessies hebben als doel om een praktische tool te ontwikkelen die beleidsmakers en uitvoerders zal ondersteunen om de begeleiding van statushouders bij participatie naar een hoger plan te tillen.

Hoe gaan we te werk?

In een forumtheaterstuk spelen we praktijksituaties uit met als thema participatie. Het publiek bestaat uit spelers die op verschillende manieren met participatie te maken hebben: statushouders, beleidsmakers, klantmanagers, coaches, trainers en onderzoekers. De hoofdpersoon wordt geplaatst in de praktijksituatie die getest wordt. Het publiek wordt uitgenodigd om mee te denken met het personage. Wat wil de hoofdpersoon? Wat heeft hij of zij nodig? Buro KleurKracht documenteert de verschillende perspectieven en vertaalt deze naar een praktische tool.

Planning

Fase 1 (augustus): inventarisatie vraagstellingen onder Nederlandse gemeenten en statushouders
Fase 2 (september): doorontwikkeling tot forumtheaterstuk
Fase 3 (oktober): uitvoering forumtheaterstuk
Fase 4: (november/december 2017): rapportage en advies

Meedoen als gemeente?

Wilt u dat uw beleid en instrumenten getest en betrokken worden in ons forumtheaterstuk, zodat een praktische tool optimaal aansluit bij uw gemeente? Neemt u dan contact met ons op om de mogelijkheden tot samenwerking te bespreken:
Contactpersoon: Marjolijn Wannet
Telefoon: 06 19411604
E-mail: info@intercultureeldialoog.nl

Ik wil meer informatie!

Voornaam (verplicht)

Achternaam (verplicht)

Bedrijfsnaam

E-mailadres (verplicht)

Waarover wilt u meer informatie?