Buro KleurKracht

Culineren én inspireren op z’n Eritrees

Tijdens dit bijzondere diner geniet u van Eritrese culinaire verrassingen én neemt u deel aan interactieve workshops gericht op het werken met mensen met een Eritrese achtergrond. In de workshops doet u verdiepende kennis op over de culturele achtergrond van Eritrese nieuwkomers en oefent u met interculturele vaardigheden, specifiek gericht op het werken met mensen van Eritrese afkomst. We stellen twee thema’s centraal: vertrouwen en verbinding en inspireren en motiveren. Het eerste thema gaat in op het opbouwen van een vertrouwensrelatie met Eritrese cliënten en het leggen van contact met hen. Het tweede thema zoomt in op de vraag hoe u mensen van Eritrese afkomst kunt motiveren en inspireren om het beste uit zichzelf en hun leven hier in Nederland te halen.

Voor wie is het Eritreadiner bedoeld?

Deze inspirerende avond is bedoeld voor iedereen die vanuit zijn of haar werk of privé contact heeft met Eritreeërs, die de werkrelatie met hen wil verbeteren en/of hen wil begeleiden bij het vormgeven van hun leven in Nederland.

Programma

17.00: inloop
17.15 – 17.45: workshop 1: culturele achtergrond van Eritrese nieuwkomers: wat is kenmerkend voor de culturele achtergrond van Eritrese nieuwkomers?
17.45 – 18.15: Eritrees diner gang 1
18.15 – 19.00: workshop 2: communiceren met Eritrese nieuwkomers: vertrouwen en verbinding
19.00 – 19:30: Eritrees diner gang 2
19.30 – 20.15: workshop 3: communiceren met Eritrese nieuwkomers: inspireren en motiveren

Werkvorm

De interactieve workshops zijn zowel gericht op het verdiepen van uw kennis als op het verbeteren van uw vaardigheden. We werken met casuïstiek en scenes die u zult herkennen uit uw werkpraktijk. De scenes spelen we uit en u krijgt de gelegenheid om ideeën aan te dragen en uit te proberen. Zo oefent u als het ware voor de werkelijkheid.
Vervolgens krijgt u praktische tools aangereikt (wat zijn belangrijke do’s en dont’s?) die u direct kunt toepassen in uw werkpraktijk.
Tijdens de workshops is er voldoende ruimte om voorbeelden uit de eigen werkpraktijk aan te dragen. Ook is er gelegenheid om in dialoog te gaan met een Eritrese nieuwkomer.

Workshopleiders

Milka Yemane

Milka Yemane is oprichtster van stichting Lemat en is zelf als vluchtelinge vanuit Eritrea naar Nederland gekomen. Zij heeft ruime ervaring in het werken met mensen van Eritrese afkomst en verzorgt diverse trainingen voor Eritrese nieuwkomers en professionals die met deze groep werken.

Marjolijn Wannet

Marjolijn Wannet is oprichtster van buro Kleurkracht- expertisebureau op het gebied van interculturele vraagstukken. Zij fungeert met praktijkgericht onderzoek en trainingen als bruggenbouwer tussen asielzoekers en andere spelers in de asielprocedure.

Behalve de twee workshopleiders, is er een Eritrese nieuwkomer aanwezig die met u in dialoog zal gaan.

Wat brengt het Eritreadiner u?

– u begrijpt Eritrese cliënten beter;
– u kunt beter contact maken met Eritrese cliënten en u weet wat belangrijke do’s en dont’s zijn als het gaat om het opbouwen van vertrouwen;
– u kunt Eritrese cliënten beter inspireren en motiveren;
– u heeft inzicht in uw eigen culturele bagage en begrijpt hoe deze van invloed is op uw contact met Eritrese cliënten;
– met deze inzichten kunt u uw werkrelatie met Eritrese cliënten verbeteren en uw dienstverlening beter afstemmen op deze groep.

Eritrese gerechten uit eerste hand

De Eritrese keuken kent gerechten die u nergens anders ter wereld vindt, zoals het in Eritrea populaire Enjera (een soort pannenkoek). Gedurende de avond serveren onze Eritrese kokkinnen verschillende authentiek Eritrese gerechten.
Met deze unieke Eritrese gerechten geven we u niet alleen een kans om kennis te maken met de Eritrese keuken, voor de Eritrese kokkinnen is het ook een kans om werkervaring op te doen in Nederland. Win win dus!

Data, locatie en kosten

vrijdag 1 december 2017: Lelystad
Tijd: 17.00 – 20.15 uur
€ 95,- p.p. (als particulier)
€ 145,- p.p. (namens bedrijf, overheidsinstantie of andere organisatie)

Eritreadiner als teamactiviteit?

Een Eritreadiner speciaal voor uw team behoort tot de mogelijkheden. Wilt u een specifiek thema behandelen (bijvoorbeeld Eritrese statushouders begeleiden bij arbeidsparticipatie)? Dat kan, desgewenst ontwerpen wij workshops voor u op maat. Liever een programma overdag? Ook dat kan. Informeert u naar de mogelijkheden.

Cursus culturele oriëntatie voor Eritrese cliënten

U kunt buro Kleurkracht inschakelen voor de vormgeving en uitvoering van cursussen culturele oriëntatie voor (o.a. Eritrese) nieuwkomers. Wij hebben ruime kennis van de doelgroep en stemmen onze cursussen af op het referentiekader en leergewoontes van (Eritrese) nieuwkomers. Ook voor de evaluatie van reeds ingezette methodieken en instrumenten kunt u bij ons terecht.

Reserveer uw plek

Voor- en achternaam (verplicht)

E-mailadres (verplicht)

Bedrijfsnaam (verplicht)

Aantal deelnemers

Locatie

Akkoord boekingsvoorwaarden (verplicht)
 Ja