Buro KleurKracht

Culineren én inspireren op z’n Eritrees

Tijdens dit bijzondere diner geniet u van Eritrese culinaire verrassingen én neemt u deel aan interactieve workshops gericht op het werken met mensen met een Eritrese achtergrond. In de workshops doet u verdiepende kennis op over de culturele achtergrond van Eritrese nieuwkomers en oefent u met interculturele vaardigheden, specifiek gericht op het werken met mensen van Eritrese afkomst. We stellen twee thema’s centraal: vertrouwen en verbinding en inspireren en motiveren. Het eerste thema gaat in op het opbouwen van een vertrouwensrelatie met Eritrese cliënten en het leggen van contact met hen. Het tweede thema zoomt in op de vraag hoe u mensen van Eritrese afkomst kunt motiveren en inspireren om het beste uit zichzelf en hun leven hier in Nederland te halen.

Voor wie is het Eritreadiner bedoeld?

Deze inspirerende avond is bedoeld voor iedereen die vanuit zijn of haar werk of privé contact heeft met Eritreeërs, die de werkrelatie met hen wil verbeteren en/of hen wil begeleiden bij het vormgeven van hun leven in Nederland. Het Eritreadiner is een groepsactiviteit en met name geschikt voor een groep collega’s die met Eritrese statushouders werkt.

Programma

17.00: inloop
17.15 – 17.45: workshop 1: culturele achtergrond van Eritrese nieuwkomers: wat is kenmerkend voor de culturele achtergrond van Eritrese nieuwkomers?
17.45 – 18.15: Eritrees diner gang 1
18.15 – 19.00: workshop 2: communiceren met Eritrese nieuwkomers: vertrouwen en verbinding
19.00 – 19:30: Eritrees diner gang 2
19.30 – 20.15: workshop 3: communiceren met Eritrese nieuwkomers: inspireren en motiveren

Werkvorm

De interactieve workshops zijn gericht op het verdiepen van uw kennis. We werken voornamelijk met dialoog waarbij u onder begeleiding van de workshopleider in gesprek gaat met mensen van Eritrese afkomst. U krijgt uitgebreid gelegenheid krijgt om voorbeelden uit uw werkpraktijk aan te dragen, zodat u  kennis en tools krijgt aangereikt die u direct kunt toepassen in uw werkpraktijk.

 

Marjolijn Wannet

Marjolijn Wannet is oprichtster van buro Kleurkracht- expertisebureau op het gebied van interculturele vraagstukken. Zij fungeert met praktijkgericht onderzoek en trainingen als bruggenbouwer tussen asielzoekers en andere spelers in de asielprocedure.

Behalve de de workshopleider, zijn er mensen van Eritrese afkomst aanwezig die met u in dialoog zullen gaan.

Wat brengt het Eritreadiner u?

– u begrijpt Eritrese cliënten beter;
– u kunt beter contact maken met Eritrese cliënten en u weet wat belangrijke do’s en dont’s zijn als het gaat om het opbouwen van vertrouwen;
– u kunt Eritrese cliënten beter inspireren en motiveren;
– u heeft inzicht in uw eigen culturele bagage en begrijpt hoe deze van invloed is op uw contact met Eritrese cliënten;
– met deze inzichten kunt u uw werkrelatie met Eritrese cliënten verbeteren en uw dienstverlening beter afstemmen op deze groep.

Eritrese gerechten uit eerste hand

De Eritrese keuken kent gerechten die u nergens anders ter wereld vindt, zoals het in Eritrea populaire Enjera (een soort pannenkoek). Gedurende de avond serveren onze Eritrese kokkinnen verschillende authentiek Eritrese gerechten.
Met deze unieke Eritrese gerechten geven we u niet alleen een kans om kennis te maken met de Eritrese keuken, voor de Eritrese kokkinnen is het ook een kans om werkervaring op te doen in Nederland. Win win dus!

Data, locatie en kosten

Datum: op aanvraag
Tijd: 18.00 – 20.00 uur (diner) of van 12.00 tot 14.00 (lunch)

Locatie: Stad naar keuze. Wij regelen de dinerlocatie.
Het Eritreadiner is een groepsactiviteit, bijvoorbeeld voor een groep collega’s. De kosten zijn afhankelijk van de groepsgrootte en thema’s die we bespreken. Neemt u contact op voor een offerte op maat.

 

Cursus culturele oriëntatie voor Eritrese cliënten?

U kunt buro Kleurkracht inschakelen voor de vormgeving en uitvoering van cursussen culturele oriëntatie voor (o.a. Eritrese) nieuwkomers. Wij hebben ruime kennis van de doelgroep en stemmen onze cursussen af op het referentiekader en leergewoontes van (Eritrese) nieuwkomers. Ook voor de evaluatie van reeds ingezette methodieken en instrumenten kunt u bij ons terecht.